Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

                               Γριβάδι γιαχνί στο φούρνο

Γριβάδι γιαχνί στο φούρνο

  • 1 γριβάδι μεγαλούτσικο
  • 3 κιλά κρεμμύδια
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτα
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 4 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι κόκκινο και μαύρο
  • πιπέρι σπυρί
  • μπαχάρι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • λίγο νεράκι
      για το στόλισμα:
  • 2-3 ντομάτες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λεμόνι σε φέτες

Υλικά

  • λεμόνι -
  • μπαχάρι -
  • ντομάτα -
  • δάφνη -
  • πιπέρι -
  • αλάτι -
  • ντοματοχυμός -
  • κρεμμύδι -
  • ντοματοπελτές -
  • μαϊντανός -
  • ελαιόλαδο -
  • νερό -

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες. Αν θέλουμε να μην τσούζουν στα μάτια μπορούμε να τα βάλουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό.
Σε ένα ταβαδάκι ρίχνουμε το λάδι να κάψει και τα κρεμμύδια για να σοταριστούν. Τα ανακατεύουμε λίγη ώρα και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, τα πιπέρια, το μπαχάρι και τον πελτέ, αφού τον αραιώσουμε σε νερό. Συμπληρώνουμε νεράκι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου, ώσπου να μελώσουν τα κρεμμύδια.
Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια τα στρώνουμε με το ζουμάκι τους σε ένα ταψί.
Πάνω τους βάζουμε το γριβάδι κομμένο σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το στολίζουμε με φέτες ντομάτας, λεμονιού και μαϊντανό. Βάζουμε και τα δαφνόφυλλα και το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 220°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου