Πέρδικες κρασάτες
Υλικά: για 8 άτομα
4 μικρές πέρδικες
2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
2 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο (ξηρό)
3 κ.σ. αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι · πιπέρι
2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
2 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο (ξηρό)
3 κ.σ. αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι · πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
Καψαλίζουμε και αφαιρούμε τα εντόσθια από τις πέρδικες. Τις πλένουμε καλά. Αναμιγνύουμε 3 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι με 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι και με λίγο πιπέρι. Αλευρώνουμε τις πέρδικες και τις τσιγαρίζουμε ελαφρώς με το βούτυρο μέσα στη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κρασί και το ζωμό κρέατος. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τις πέρδικες να σιγοψηθούν για 45 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κρασί και το ζωμό κρέατος. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τις πέρδικες να σιγοψηθούν για 45 λεπτά.
Σερβίρουμε τις πέρδικες ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου