Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Γριβάδι (Κυπρίνος) στο φούρνο πλακί.

                      Γριβάδι (Κυπρίνος) στο φούρνο πλακί.



Μια καταπληκτική και πεντανόστιμη συνταγή είναι Γριβάδι πλακί, δηλαδή μαγειρεμένο στο φούρνο σε ταψί. 

Υλικά:
  • 1 έως 2 κιλά Γριβάδια 
  • 1 κιλό κρεμμύδια φέτες
  • 1/2 κιλό πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1,5 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ. λευκό κρασί
  • αρκετό αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση: 

Η απολέπιση γίνεται - αντίθετα από τα άλλα ψάρια - ως εξής: κρατώντας το από το κεφάλι, πιέζουμε τα λέπια με το μαχαίρι και τα σπρώχνουμε προς την ουρά. Μετά την απολέπιση, ανοίγουμε το ψάρι από την ράχη στα δύο (πετάλι). Καθαρίζουμε τα εντόσθια, πλένουμε καλά ψάρι.

Βάζουμε  το ψάρι ταψί. 

Το μαρινάρουμε με πολύ αλάτι και πάπρικα. 

Στρώνουμε από πάνω όλα τα υλικά, με τελευταία στρώση το δυόσμο. 

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 1,5-2 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου