Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Τσιχλες κρασατες

                         Τσιχλες κρασατες




Υλικά
  • τσίχλες
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομένα
  • 1 μεγάλο κρεμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 μπαχάρια
  • λίγο μαιντανό
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση 
καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις τσίχλες. βάζουμε σε χύτρα(αν εχουμε) το λάδι και τσιγαρίζουμε τα πουλιά. κατόπιν ριχνουμε το κρεμυδι και μετα το σκόρδο. σβηνουμε με το κρασι και οταν εξατμιστει ριχνουμε τις ντοματες την δαφνη το μπαχαρι τον μαιντανο αλατι και πιπερι μολις παρει βραση το χαμηλωνουμε και το βραζουμε για 20 περιπου λεπτα.
αν δεν εχουμε χυτρα το αφηνουμε περισσοτερο. το φαγητο μας εχει γινει οταν τραβηξουμε ενα μπουτακι και αυτο ξεκολαει αμεσως!
καλη επιτυχια!
το συνοδευουμε με ρυζακι η πατατουλες η ζυμαρικα. ειναι νοστιμοτατο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου