Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Μπικατίνι

                                Μπικατίνι



    Περιγραφή. Η προνυμφη της μύγας σε σάπιο κρέας, είναι το σκουλίκι που μέχρι πρίν λίγο καιρό το χρησιμοποιούσαν μονο σε γλυκά νερα και το παρασκευαζαν μόνοι τους. Τώρα διατίθεται και στο εμπόριο για χρήση κυρίως στη θάλασσα. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στη χρήση του. Συγκαταλέγεται στα καλύτερα για εγγλέζικο εξαιτίας του μεγέθους του, της δυνατότητας εύκολης δόλωσης ενός και περισσοτέρων σε πολύ λεπτό αγκίστρι και της συνεχούς κίνησης του. Στα μειονεκτήματα αν το ψάρι το καταπιει ζωντανο πολλοι ειναι αυτοι που πιστεύουν ότι παθαίνει ζημιά στο στομάχι του. Συχνά ξεφεύγουν είτε απο απροσεξία είτε ηθελημένα (πετόντας τα εναπομείναντα στα σκουπίδια) και η πραγματική γενοκτονία όλων των μικρών ψαριών. Το μεγαλύτερο όμως μειονέκτημα ότι δεν εξετάζεται η προέλευση τους, δεδομένου οτι γίνονται μύγες και κυκλοφορούν παντού.
Προτιμήσεις ψαριών. Λαυράκια, μουρμούρες, τσιπούρες και όχι μονο.
Συντήρηση. Σε χαμηλή θερμοκρασία μέσα σε κουτάκια με ειδικές μικρές οπές για μερικές μέρες. Μαυτον τον τρόπο επιμυκήνουμε τη διαδικασία να μετατραπει σε μύγα.
Οδηγίες. Το καλύτερο δόλωμα για την τεχνική του εγγλέζικου. Τοποθετούμε ένα ή και περισσότερα πανω στο αγκίστρι μας καρφιτσώνοντας απο το σημείο που εχει λίγο μαυύρη απο χρωση εσωτερικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου