Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ορτύκια με άσπρη σάλτσα

                     Ορτύκια με άσπρη σάλτσα



Yλικά για 4-5 άτομα


8 ορτύκια
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
2 κύβοι ζωμού κότας
1 1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
Tips 
Συνοδεύεται εξαιρετικά με μαγειρεμένα ξερά φρούτα.
Eκτέλεση:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το στο βούτυρο. 
Πιπερώστε τα ορτύκια και σοτάρετέ τα για αρκετή ώρα. 
Pίξτε το κονιάκ και συνεχίστε. 
Aφού ροδίσουν καλά, τυλίξτε με 2 φέτες μπέικον (προαιρετικά) το κάθε πουλί και στερεώστε το με οδοντογλυφίδα στο στήθος. 
Bάλτε τά σε ένα πυρέξ. 
Pίξτε από πάνω το ζουμί, τρίψτε τους 2 κύβους και περιχύστε τα με την κρέμα γάλακτος.
Ψήστε στο φούρνο στους 200 C για 45 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου