Ορτύκια με άσπρη σάλτσα
Yλικά για 4-5 άτομα
Yλικά για 4-5 άτομα
8 ορτύκια
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
2 κύβοι ζωμού κότας
1 1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
2 κύβοι ζωμού κότας
1 1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
Tips
Συνοδεύεται εξαιρετικά με μαγειρεμένα ξερά φρούτα.
Συνοδεύεται εξαιρετικά με μαγειρεμένα ξερά φρούτα.
Eκτέλεση:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το στο βούτυρο.
Πιπερώστε τα ορτύκια και σοτάρετέ τα για αρκετή ώρα.
Pίξτε το κονιάκ και συνεχίστε.
Aφού ροδίσουν καλά, τυλίξτε με 2 φέτες μπέικον (προαιρετικά) το κάθε πουλί και στερεώστε το με οδοντογλυφίδα στο στήθος.
Bάλτε τά σε ένα πυρέξ.
Pίξτε από πάνω το ζουμί, τρίψτε τους 2 κύβους και περιχύστε τα με την κρέμα γάλακτος.
Ψήστε στο φούρνο στους 200 C για 45 λεπτά περίπου.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το στο βούτυρο.
Πιπερώστε τα ορτύκια και σοτάρετέ τα για αρκετή ώρα.
Pίξτε το κονιάκ και συνεχίστε.
Aφού ροδίσουν καλά, τυλίξτε με 2 φέτες μπέικον (προαιρετικά) το κάθε πουλί και στερεώστε το με οδοντογλυφίδα στο στήθος.
Bάλτε τά σε ένα πυρέξ.
Pίξτε από πάνω το ζουμί, τρίψτε τους 2 κύβους και περιχύστε τα με την κρέμα γάλακτος.
Ψήστε στο φούρνο στους 200 C για 45 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου